Sauna’s        

Sauna’s           

Baden

Baden

Lounge & tuin

Lounge & tuin

Wellnessgrot

Wellnessgrot

Culinair

Culinair

Sauna's

Aardsauna    

95 - 120°C

Onze houtgestookte aardsauna heeft een prachtig begroeid groendak en ligt deels in de grond verzonken. Door de verdiepte ligging en de bijzondere constructie heeft de cabine een zeer droog klimaat waardoor zeer hoge temperaturen mogelijk zijn. De cabine is houtgestookt waardoor de temperatuur wisselend is. Door de lage luchtvochtigheid en de hoge temperaturen kan het lichaam maximaal transpireren en daardoor de eigen lichaamstemperatuur beter vasthouden. Voor de echte saunaliefhebber een absolute aanrader!

Banja

88°C

De Banja saunacabine is gebouwd van zeer waardevol kelohout; deze honderden jaren oude afgestorven Finse boomstammen hebben een doorsnede van wel 65 centimeter. Het zilvergrijze oppervlak van het hout zorgt voor een zachte en warme atmosfeer.

Aufguss sauna

80°C

Onze Aufguss-sauna biedt plaats aan maar liefst 60 personen. Door water met... etherische oliën op de kachel te gieten, zal de luchtvochtigheid in de cabine snel toenemen. Door het wapperen met een handdoek zal de aufgusser deze vochtige lucht in beweging brengen en hiermee de natuurlijke isolatielaag, die ieder mens heeft, doorbreken. De gevoelstemperatuur neemt toe, wat ervaren zal worden als een heerlijke prikkeling van de huid. De geuren in combinatie met de wappers en muziek, maakt het een geweldige ervaring. Na de aufguss zal er buiten fruit aangeboden worden.

Meditatiesauna

63°C

De meditatiesauna bevindt zich in de stiltezône. In deze cabine is absolute rust gewenst. De kachel in de meditatiecabine is gebouwd met speciale blauw/groene doorschijnende glasstenen. Deze geven in combinatie met het “kabbelende” water het in de saunakachel gebouwde fonteintje een zeer rustgevend en ontspannend gevoel. Dit gevoel wordt nog eens versterkt door het blauwe licht in de cabine en de geur van lavendelolie.

Himalaya zoutsteen sauna

75°C

De Himalayazout sauna bevindt zich in de stiltezône. In deze cabine is dan ook absolute rust gewenst. Deze sauna is gebouwd van in de Himalaya gewonnen zoutkristallen. Door verhitting van de zoutkristallen in combinatie met een vochtig klimaat komen er mineralen vrij die bij inademing een positieve invloed hebben op ons lichaam, met name op longen en luchtwegen. De verlichte zoutkristallen geven een prettige sfeer in een vochtige cabine met een milde temperatuur.

Infrarood korte golf sauna

52°C

Een kleine, maar zeer sfeervolle infrarood (korte golf) sauna van kelohout. De infrarood panelen geven een aangename warmte die zeer diep in de huid doordringt. De warmte van de infrarood sauna wordt makkelijker door het lichaam opgenomen via de huid en is daarom zeer stimulerend voor de doorbloeding van spieren en de rest van het lichaam.

Grotsauna

62°C

De grotsauna is gelegen in de wellness grot met zicht op het dieper gelegen relaxbad en op het vuur van de meditatiegrot.

Infrarood lange golf sauna

55°C

Door de directe straling voelt de warmte als zonnewarmte. De warmte is zeer aangenaam en dringt dieper in de huid door dan een normale sauna maar minder diep dan infrarood korte golf. De warmte van de infrarood sauna wordt makkelijker door het lichaam opgenomen via de huid en is daarom zeer stimulerend voor de doorbloeding van spieren en de rest van het lichaam.

Caldarium

43°C

Caldarium betekent in het Latijn: warmtekamer. Een heerlijke ruimte met verwarmde wanden en een ligplateau. De rustgevende muziek, de geur en de sterrenhemel geven een bijzondere sfeer. Deze ruimte is bijzonder geschikt om uw saunagang mee te starten of tussendoor om heerlijk tot rust te komen.

Rozensauna

80°C

De ruime rozensauna is gelegen in de wellness grot voorzien van twee rondzits met sfeervolle verlichting en rozenquartz op de kachel. De heerlijke rozengeur werkt rustgevend en werkt goed tegen hoofdpijn en spanningen.

Stersauna

70°C

De stersauna is gelegen in de wellness grot met een schitterende sterrenhemel voorzien van een saunakachel met turquoise glasstenen en zicht op de dieper gelegen meditatie grot. Deze sauna heeft een relatief hoge luchtvochtigheid.

Sanarium

55°C

Het sanarium is een uit hout opgetrokken cabine met een aangename temperatuur van 55 graden Celsius en heeft een hoge luchtvochtigheid.
Door de rustgevende muziek en de licht therapie zult u zich hier helemaal zen gaan voelen.