Je wilt een heerlijk dagje komen ontspannen in onze wellness en een gezichtsbehandeling boeken. Wat zijn de DO's en DON'Ts?


In principe gaan veel gezichtsbehandelingen heel goed samen met een dagje sauna. Naast het feit dat jouw uiterlijk er een fijne boost van krijgt, wordt tijdens een gezichtsbehandeling ook het gelukshormoon oxytocine aangemaakt dat onder andere zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. In combinatie met sauna zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden zodat je met jouw gezichtsbehandeling een optimaal resultaat bereikt.

Wat wel doen?
Tijdens een rondje sauna warm je op, waardoor je poriën open gaan staan en je beter kunt transpireren. Dit doe je ook via je gezicht. Dit kan een hele mooie voorbereiding op een gezichtsbehandeling zijn, je huid wordt namelijk al van binnenuit gereinigd waardoor producten beter zullen worden opgenomen door de huid. Wel is het belangrijk om te zorgen dat je weer voldoende bent afgekoeld voordat je de behandeling ingaat. Indien je nog te veel aan het  'nagloeien' bent, zal de huid nog niet in staat zijn de beautyproducten te absorberen. De behandeling is dan weliswaar ontspannend maar zal wat minder resultaat bereiken. Zorg dus dat je gezicht na een saunarondje goed is afgekoeld zodat je met een kalme huid de behandeling in gaat.

Ná de behandeling raden wij je eveneens aan om even te wachten voordat je de cabine, het stoombad of de whirlpool in gaat. Zo kunnen de werkstoffen uit de producten langer en dieper doorwerken in jouw huid. Indien mogelijk zou je bijvoorbeeld lunch of diner na je behandeling kunnen plannen of even rust nemen in onze rustruimte, waterbedden of aan het voetenbad. Wij raden je aan minimaal 30 minuten te wachten voor je weer de sauna in gaat.

Mocht je een dagcrème hebben aangeschaft, gebruik deze dan na afloop van je saunadag om je huid nog even een extra boost te geven en ervaar die gezonde glow!Wat niet doen? 
De meeste gezichtsbehandelingen gaan goed samen met een sauna dagje maar er zijn een aantal behandelingen waarbij we de combinatie met sauna toch afraden:

  • Microdermabrasie: sauna alléén mogelijk wanneer de behandeling aan het einde van saunadag wordt gepland en huid volledig is afgekoeld (minimaal 60 minuten)

  • Peel & Glow: sauna alléén mogelijk wanneer de behandeling aan het einde van saunadag wordt gepland en huid volledig is afgekoeld (minimaal 60 minuten)

  • Microneedling: helemaal geen sauna op de dag van de behandeling in verband met het gebruik van kleine naaldjes op je huid.