NIEUWS | Solardak in gebruik

Saré is al jaren bezig met duurzaamheid maar, nadat de energiecrisis begin 2022 tot een climax kwam, is een en ander nog meer in een stroomversnelling gekomen.

Na in contact te zijn gekomen met het bedrijf Use All Energie zijn wij vorig jaar begonnen met het plaatsen van een innovatief systeem op het dak van ons complex (zie foto) bestaande uit 270 zonnepanelen en 120 zogenaamde PVT-panelen waarmee de warmte die vrijkomt met het opwekken van energie tegelijkertijd gebruikt wordt om ons water mee te verwarmen.

Na maanden van hard werk, door ook onze eigen technische dienst, is in april een deel van het nieuwe systeem voor het eerst in gebruik genomen. Alleen hiermee hebben we sinds ingebruikname al 20.000 km of +/- 300 bomen aan CO2 bespaard. Wanneer het systeem volledig in gebruik is, mogen wij ons tot de meest duurzame sauna's van het land rekenen en daar zijn wij enorm trots op!

Op het gebied van duurzaamheid maken wij naast zonnepanelen en het PVT-systeem ook gebruik van; warmtepompen, warmteterugwinning op ons douchewater, toerenregelaars op onze filtermotoren en gebruiken wij overal LED-verlichting, ook in onze baden.

Toch vinden wij het belangrijk om te noemen dat we ondanks al deze maatregelen nog steeds te maken hebben met torenhoge rekeningen voor het restant aan energie dat wij moeten afnemen en abnormaal hoge heffingen vanuit de overheid, terwijl we hier juist een tegemoetkoming hadden verwacht. Dat is dan weer jammer maar vooralsnog zijn we blij met deze grote stap richting een maximaal duurzame wellness.