Review Look Good

Leuke review geschreven voor de blog Good Look..

"Oké, het is misschien een eindje rijden – een uurtje of twee – maar het is het meer dan waard. Je kent het wel: die foto’s van tropische tuinen of witte stranden met azuur blauwe zeeën waar je achter je computerschermpje van weg droomt, maar als je er eenmaal arriveert is er van dit alles niets meer terug te zien: zeer teleurstellend. Diep van binnen zijn wij een beetje bang voor een soortgelijke situatie, daar wij naar het uiterste Oosten van ons land rijden om met onze eigen ogen die schitterende tuin van de foto te bewonderen….

Maar… onze dromen komen uit, niets is gelogen: Spa Saré heeft een adembenemende tuin die direct inspeelt op het ultieme vakantiegevoel. Ruim opgezet, groen gras, witte loungebanken, witte & zwarte zitzakken, zonnebedden, een zwembad, palmplanten en omringd door een bosrijke omgeving is deze tuin precies zoals de foto beloofd. En om het plaatje af te maken: een strak blauwe hemel en een stralende zon, iets wat wij Nederlanders deze zomer als schaars beschouwd hebben.

Onze ogen glunderen tijdens onze rondleiding. De diverse sauna’s, baden en douches bevinden zich zowel binnen als buiten in de tuin. Wij zijn er al snel over uit dat ons dagje spa vooral buiten plaats zal vinden, het is immers een bloedhete dag en een beetje zon is meer dan welkom.

We ploffen direct neer op één van de zitzakken met een verse vruchtenshake en genieten van de bosrijke omgeving, het gefluit van de vogeltjes en de muziek die zachtjes uit de boxen van de “lounge” (een verhoogd gedeelte in de tuin met zitzakken en loungebanken) komt. Is dit Nederland?

Het publiek dat de Spa bezoekt kan het best omschreven worden als mensen die pure rust opzoeken, voornamelijk 30+ers en stelletjes. Als wij iets te veel geluid maken bij het betreden van het ijskoude dompelbad – een koud bad gaat nou eenmaal gepaard met een kreetje hier en daar –  worden we als snel op de stilte gewezen door een bezoeker. Nou zeg!

Met het bezoeken van de sauna’s hebben wij op deze hete dag wat moeite. Daar het buiten al bijna 30 graden is, is het betreden van een hitte cabine geen pretje. We houden het dan ook niet langer dan 8 minuten per saunaronde uit en genieten deze dag vooral van het dompelbad en de koude douches, al dan niet met een enthousiasmekreet. Het afkoelen en baantjes trekken in het zwembad is onze voornaamste bezigheid gedurende de dag, onderbroken door een lunch in de schaduw en een bijzondere gezichtsbehandeling: de Hydradermie behandeling

De Hydradermie behandeling is een behandeling waarbij elektroden worden gebruikt om werkzame producten van topmerk Guinot als het ware in te masseren. Door middel van micropulsen versmelten de verzorgende stoffen op de huid en worden deze opgenomen in de onderste huidlagen. Deze behandeling beloofd onder andere een stralende huid, meer elasticiteit en een verstevigde huid. Hier moet ik bij vermelden dat er twee varianten zijn, waaronder de Hydrodermie Lift: speciaal voor de ouderwordende huid, deze wordt bij ons echter niet toegepast.

Kortom: een spannende behandeling met twee futuristische apparaatjes die zachtjes het gezicht masseren. Wij ervaren het niet als vervelend gevoel en omschrijven het als een lichte tinteling in de huid. Voorafgaand aan deze behandeling wordt ons gezicht met heerlijke crèmes behandeld. De schoonheidsspecialistes leggen bij elke crème de werking uit en hebben duidelijk verstand van hun produkten. We voelen de crèmes hun werking doen. Nadat we zijn behandeld met het Hydradermie apparaat wordt onze huid gezuiverd krijgen we een uitgebreide, vakkundige gezichtsmassage. De doorbloeding wordt dusdanig gestimuleerd dat onze wangen ervan gloeien. Het voelt alsof er na jaren weer leven is ontstaan in ons gezicht, alles werkt en de huid voelt werkelijk aktief, ik kan het niet anders verwoorden. We eindigen de behandeling met een masker die afgestemd is op ons huidtype. Na afloop voelt onze huid volledig gereinigd en fris!

De behandeling werkt ongeveer drie dagen na en men moet de zon en chloor vermijden. Gelukkig is onze behandeling aan het eind van de middag gepland.

Na ruim een uur in de behandelkamer van de schoonheidsspecialiste te hebben doorgebracht, zoeken we de tuin weer op om nog even te genieten van de aangename temperatuur. De zon moeten we helaas vermijden, maar de loungebanken in de schaduw zien er verleidelijk uit.

We besluiten om ons verwendagje languit op één van de loungebanken af te sluiten met nog meer fruitshakes en een magazine. En daar dommelen we langzaam in slaap tot de zon bijna onder is en we weer huiswaarts moeten keren, terug naar het snelle stadsleven van de Randstad."